person_outline
search

bannersokolka1

Festival cyklocestování Hradec Králové

Tradiční specializovaná přehlídka cestopisných besed a promítání o „cyklocestování“ a cykloturistice. Tato nevšední akce je určena nejen pro všechny „cyklocestovatele“, kteří vyrážejí na své cesty po světě s kolem, ale i pro všechny příznivce nenáročné cykloturistiky, cestování a pohybu v přírodě.

Letos opět v konferenčním sále Úřadu práce na Wonkově ulici a to v termínu 4.-5.2.2017. V programu je plno nových tváří a tak se můžeme těšit na další dobrodružství, sportovní výkony a spoustu krásných fotografií. Samozřejmostí je fajn nálada a různé doprovodné programy.

Hlavním programem bude projekce šikovného fotografa a cyklocestovatele Karla Třísky, který minulé léto na svém lehokole přejel USA. Druhou projekcí hlavního programu bude povídání o netradiční jízdě na jednokolce z Čech až za polární kruh v podání Tomáše Horáka.

O zážitky nebude nouze ani v besedě Mirka Šlégla, který prošlapal kus světa na skládačce. Renča a Martin Stillerovi vám představí svoji poslední velkou rodinnou cyklocestu severozápadní Amerikou nebo Monča a Jirka Vackovi povypráví o tom, jaké nesnáze je čekaly na cykloputování Novým Zélandem. A to není vše … letošní lehce cyklo-alternativní ročník představí i cyklo-bruslařské a koloběžkářské počiny. To si opravdu nenechte ujít.



Posted: 2017-01-13 07:08:17