person_outline
search

bannersokolka1

iQpark - první science centrum v České republice

První science centrum v ČR, které zpřístupňuje vědu a techniku i těm nejmenším, a to prostřednictvím více než 300 interaktivních exponátů a speciálních lektorských programů.

Díky nim se malé děti seznámí hravou formou se světem kolem nás – s fyzikálními a chemickými jevy, faunou i flórou a dalšími vědními obory z řad astronomie či biologie.

Expozice
Exponáty v iQPARKU jsou jednoduché, vyrobené ze dřeva a kovu, tudíž jsou vhodné i pro děti od 2 let. Čtyři velké sály poskytují malým badatelům dostatek volného prostoru pro jejich hry a naopak  rodičům nad nimi lepší přehled.

A na co se zde návštěvníci mohou těšit? Na vlastní kůži si vyzkouší, jak se cítili pasažéři potápějícího se Titaniku, poměří se s nejvyšším mužem planety – Robertem Pershingem Widlowem, projdou se hvězdným tunelem, kde nebudou tušit, zdali se s nimi točí nebe nebo zem, či si užijí vodní hrátky.

V červnu 2015 prošel iQPARK rekonstrukcí. Přibyly tak modernější a dokonalejší exponáty jako například nefalšovaná hasičská stanice, koncertní backstage, kavárna, historická a moderní škola, jeřáb se skeletem budovy, interaktivní projekce, gigantické čelisti či Vzduchové dělo.

Tematické science show
Show plná experimentů, výbuchů, ohňů a barev, při které děti uvidí výrobu sloní pasty, popravu gumového medvídka či explozi vodíku. Ti smělejší si mohou sáhnout na 500 tisíc voltů nebo si nechat polít ruku tekutým dusíkem o teplotě – 196° C.

Workshopy
Prozkoumat mikrosvět, zkrotit neposedné textilie, vyrobit si vlastní parfém, svíčku, čokoládu, svítící sliz či objevovat tajemství neviditelného inkoustu. To vše na děti čeká, pokud absolvují na míru laděné workshopy. Práce probíhá v malých skupinkách na připravených stanovištích v laboratoři.

Pracovní listy
Návštěvu centra si lze zpestřit řešením úkolů, hádanek a jiných záludností, a to prostřednictvím pracovních listů.



Posted: 2017-01-13 15:49:23