person_outline
search

bannersokolka1

Otevírání pramenů v Luhačovicích 2017

Velkým svátkem v moravských Lázních Luhačovice je obřad otevírání a svěcení pramenů. Tři slavnostní dny vás přenesou do poklidné atmosféry počátku minulého století a bude tak zahájena Lázeňská sezóna v Lázních Luhačovice.

Léčivé prameny a nádherné lázeňské stavby se stanou kulisami pro divadelní a folklorní vystoupení, lázně ožijí pestrými kroji a secesními kostýmy. Pořádá se jarmark farmářských a řemeslných výrobků, přehlídka historických automobilů a kol. Vyvrcholením akce je krojovaný průvod s knězem, který se k jednotlivým pramenům vydá v neděli po slavnostní mši svaté.

Otevírání pramenů 2017 - jedna z nejkrásnějších akcí konaných v Luhačovicích, při které jsou otevírány a svěceny prameny. Po Lázeňském náměstí se budou projíždět cyklisté na historickách bicyklech a také zde bude umístěn Secesní fotoateliér. Celou sobotu bude na ulici Nábřeží probíhat jarmark. Hlavní nedělní program zahájí mše svatá v Kostele svaté Rodiny. Následovat bude průvod svěcením pramenů s vystoupením folklorních souborů u jednotlivých pramenů. Slavnost bude ukončena společným vystoupením folklorních souborů na Lázeňském náměstí.

V pátek se mohou návštěvníci v rámci slavnostního zahájení sezóny.



Posted: 2017-01-17 10:08:21