person_outline
search

Muzeum medoviny

Specializovaná degustační prodejna v centru Prahy nabízí nejširší výběr tradičních medovin a medů s možností ochutnat denně až 30 druhů medovin. Dozvíte se, jak se má medovina správně vyrábět a jaké jsou tradiční suroviny a druhy medovin. Pro jednotlivce, skupiny i firmy nabízíme řízené degustace.

Muzeum medoviny bylo založeno v prosinci 2013 s cílem mapovat sortiment výrobců medovin u nás i v zahraničí. Soustředí se na výrobce poctivých medovin, nedolihovaných, nedoslazovaných cukrem, medovin bez umělých aromat či příchutí. Nabízí návštěvníkům příležitost seznámit s nápoji např. od menších regionálních výrobců.

V roce 2016 se muzeum přestěhovalo na ulici Na Zderaze 14 v Praze 2 (vedle ulice Myslíkové). Navštívit prodejnu můžete kdykoliv v otevírací době, tj. od úterý do pátku od 14 do 19 hodin a můžete ochutnat více než 30 druhů různých medoviny, jejichž aktuální nabídka je průběžně obměňována. 

Výběr medovin je rozmanitý, lze vybrat dle chuti, od suchých, přes polosladké až velmi sladké medoviny. Kromě přírodních, medovin bez příchutí, jsou v nabídce i kořeněné, bylinkové medoviny. Širokou škálu doplňují tzv. melomely (ovocné medoviny).

Pravidelně se pořádají řízené degustace medovin i speciální degustační večery s výrobci, konkrétní data jsou aktualizovány na stránkách muzea medoviny v sekci akce.

Poskytujeme i možnost soukromých řízených degustací nebo ochutnávky na firemních či společenských akcích, podrobnosti naleznete na stránkách muzea.



Posted: 2017-01-25 06:57:02