person_outline
search

bannersokolka1

Velikonoční výstup na Mědník v Krušných horách

Klub českých turistů z Klášterce nad Ohří vám opět nabízí se přidat na pochod na Mědník dlouhý 10 km. Odměnou pro rodiny s dětmi, více i méně zdatné turisty bude jistě výhled z cíle a třeba si odnesete i velikonoční vajíčko.

Hlavní start je z Klášterce nad Ohří v 8:30 od stadionu. Společná turistická akce je naplánována do 13 hodin. Už jste letos vystoupali na vrchol Mědník? Letos máte šanci s klášterským klubem českých turistů již při 47. ročníku pochodu.


Nádherný kruhový rozhled

Dominanta bývalé hornické osady Měděnec nabízí výborný rozhled. Na severní straně nelze přehlédnout Velký Špičák, východněji se rozkládá údolní nádrž Přísečnice s Jelení horou. Východně a severovýchodně stojí na hřebeni Krušných hor více než dvacet nově vybudovaných větrných elektráren. Jihovýchodním směrem lze vidět západní část Podkrušnohorské pánve s komíny elektráren, doly, ale také plochu Nechranické přehrady a v údolí Ohře ležící města Klášterec nad Ohří a Kadaň. Pohled jižním směrem skýtá výhled na Měděnec a níže údolí Ohře od Perštejna po Klášterec. Za řekou se vypínají ležící hřebeny Doupovských hor. Západním směrem leží vrcholy Meluzína, Klínovec a Fichtelberg.


Posted: 2017-02-07 09:41:37