person_outline
search

Tanec Praha 2017

Tanec je skrytý jazyk duše – užijte si vystoupení domácích i zahraničních tanečních umělců! Mezinárodní festival současného tance a pohybového divadla Tanec Praha „obtančí“ každoročně v květnu a červnu Prahu a další města v Česku.

Dramaturgie, vznikající na základě konsensu členů umělecké rady, klade důraz v první řadě na mísení kvalitních zahraničních a domácích projektů (souborů/umělců), v druhé řadě na mísení zavedených, již proslavených jmen s talentovanými „nováčky“ (tzv. Taneční laboratoře), čekajícími na své objevení. Od komornějších projektů po inscenace velkých tanečních těles (tzv. Taneční události sezony); od konzervativnějších uměleckých výpovědí po kontroverznější – to vše utváří programovou pestrost. Vedle inscenací určených dospělému divákovi, zahrnuje program rovněž inscenace určené dětskému divákovi v květnovém prologu festivalu – Tanec dětem.


Doprovodný program tvoří besedy, taneční workshopy a sympozia, výstavy fotografií a rozmanité performance z oblasti divadelních oborů.

Otevřenost vůči novým přístupům a uvažování o tanci bez limitů či předsudků je podstatnou podmínkou celého výběrového procesu umělecké rady, jejíž členové/členky aktivně vyhledávají a navštěvují vhodná představení nejen na území našeho kontinentu.



Posted: 2017-02-17 11:43:28