person_outline
search

bannersokolka1

Přátelský pivovar Malešov

Mladý podnik, který ctí dávnou tradici pivovarnictví v Čechách, to je pivovar Malešov nedaleko Kutné Hory. Pivo se tu vaří původní metodou bez filtrace a pasterizace, používají se jen původní pivovarské ingredience a zdejší pivo představuje jak tradiční, tak i originální pivní styly.

V roce 2002 se skupina přátel rozhodla zhostit nelehkého úkolu rekonstruovat rozpadající se středověkou tvrz Malešov nedaleko Kutné Hory. Cílem této snahy tehdy bylo zachránit krásnou gotickou stavbu a oživit ji pro širokou veřejnost. Od té doby zde strávilo mnoho nadšenců desítky tisíc hodin usilovnou prací, aby se tvrz znovu zaskvěla v plné kráse. Každý rok zde stovky návštěvníků obdivují ohromný kus práce, který zde byl vykonán, prožívají zde chvíle odpočinku i zábavy a dozvídají se mnoho nového o historii naší země.
 
Úspěšný projekt rekonstrukce tvrze tak vedl k vytýčení dalšího cíle – oživení prastarého pivovaru v Malešově, který vznikl již v 16. století. A protože i tento cíl je výsledkem snahy party přátel, je přirozené, že přátelství je vetknuto do názvu nově vznikajícího pivovaru.
 
Pivo není jen nápoj hasící žízeň, ale najde si své místo i v prvotřídních restauracích. Hodí se skvěle jako doplněk k různým druhům pokrmů a tvoří s nimi často dokonalý celek. Přesvědčte se sami:
 
Weizen hefe - je vlastní ovocná banánová příchuť s jemně hřebíčkovým aroma, která se hodí k pokrmům z drůbežího masa, ryb, k salátům, těstovinám i k některým ovocným jídlům a k čerstvým sýrům.
 
Ležák světlý -  spodně kvašený ležák, vařený za použití žateckého chmele, se díky své jemné chuti hodí k uzeným a dušeným masům a rybám, ke kořeněným pokrmům, k drůbeži, mušlím a dalším plodům moře, k vepřovému, ke klobásám a k Chedaru.
 
India Pale Ale - díky výraznému aroma a hořkosti se IPA hodí k pokrmům z hovězího, vepřového i skopového masa, k pečeným a grilovaným masům, burgerům, steakům, i ke zvěřině. IPA ochutnejte i k výrazně kořeněným a ostrým pokrmům a k plodům moře i ke Gorgonzole.
 
Stout Imperial - plná, suchá chuť Stoutu jej předurčuje jako pivo vhodné k dezertům. Ochutnejte jej třeba s čokoládovými nebo ovocnými dorty, zmrzlinou nebo se souffle, panacottou či s tiramisu, ale i s Goudou či Parmezánem.

Letní 9 mile – v letních měsících se můžete těšit na novinku na trhu, jedná se o typ piva Ale s 3,6 % alkoholu, který je především pro všechny sportovce a milovníky svrchně kvašených piv.

Nově se otevřel také obchod Pivní dárky v Rumunské ulici na Praze 2, kde můžete ochutnat a najít celou sbírku malešických ležáků!
 



Posted: 2017-02-20 13:03:12