person_outline
search

bannersokolka1

Barokní den v Kuksu

První barokní slavnosti v Hospitalu Kuks. Živé obrazy ze Šporkovy doby. Hudba a tanec. Divadlo a loutky. Barokní jarmark. Vojenské ležení. Dobové atrakce pro děti. Ohňová show. Přeneseme vás o 300 let zpět.

Přímo doprostřed velkolepé barokní slavnosti. Před třemi sty lety byl Kuks vyhlášený v celé Evropě a sjížděla se sem vybraná společnost a prvotřídní umělci Baroko naoko slavnost, jakou Kuks ještě nezažil.

Čeká vás svět masek, nádherných šatů a dámských vějířů, ale i kyrysů a zbraní. Potkáte průvody urozených pánů, komtes a dvorních dam, kejklíře, artisty a hudebníky.

Kuks obsadí císařská kavalerie. Uvidíte život ve vojenském ležení i turnaje na koních.

Živé obrazy a večerní prohlídky Hospitálu Kuks vám představí dobu hraběte Šporka. Jeho hraběcí Milost vám možná po večerní ohňové show udělí i audienci.

Slavnost bude na obou březích Labe. V Hospitálu Kuks i v bývalých lázních Kuks. Louky uprostřed obsadí jednotka císařských vojáků. Prohlídky špitálu doplní živé obrazy kostýmovaných herců, které představí život v Kuksu před třemi staletími. Mimořádně budou probíhat i večerní prohlídky.

V ceně vstupenky není jen barokní slavnost s bohatým programem, živými obrazy v Hospitálu Kuks a mimořádné večerní prohlídky. Ale i velké poděkování za vaši pomoc a podporu. Veškerý výtěžek z akce totiž věnujeme na obnovu Braunova Betléma.



Posted: 2017-02-21 07:32:03