person_outline
search

bannersokolka1

Výstava CzechTourism – fotografie: Marek Musil

Není prvoplánově drsný, nechce být skandální, ani přehrávat. Jen se tiše dívá, neruší a dokumentuje, s nenuceným přesahem umělecké výpovědi. Výstava fotografií z backstage Fashion Weeku v roce 2009.

Celý projekt focení mnohdy na dřeň odhaleného zákulisí přehlídek vznikl velmi spontáně. Marek Musil se s foťákem vydal pozdravit svoje kamarády z módního prostředí do backstage Fashion Weeku v roce 2009 a přitom nezávazně fotil, jen tak, možná jen pro sebe a zakonzervovával atmosféru. Vznikaly další a další fotografie, některé z nich se objevily i například v módním časopise Harper’s Bazaar, jež je od začátku mediálním partnerem této významné módní události.

Marek Musil (1974) je současný český vizuální umělec. Jako módní a reklamní fotograf si vytvořil velmi osobitý styl, který svou působivosI inspiroval mnohé reklamní agentury. Neúnavné hledání autenticky silného výrazu v profesionální práci ho přirozeně přivedlo k umělecké fotografii.

Rebel s moravskou krví v těle a světonázorem renderovaný pobyty v celé Evropě, severní Africe, na Blízkém východě, v Izraeli i v tolik milovaném New Yorku a vlastně celých Spojených státech. Dnes žije v Praze a fotí pro většinu předních módních a lifestylových magazínů i reklamních agentur tuzemské provenience. Přesto stále zůstává na zemi, rockerem s fantazií a sny, který si pomalu ale jistě naplňuje svoje touhy o autenticitě zachyceného momentu i jeho intenzitě.



Posted: 2017-02-28 16:24:03