person_outline
search

bannersokolka1

Bílý kámen 2017 - otevření vojenského prostoru Libavá

Jarní část cyklo-turistické akce "Bílý kámen" se uskuteční 1. května 2017. Umožní nejen cyklistům, ale i pěším turistům poznání zajímavých míst jinak celoročně uzavřeného vojenského prostoru Libavá.

Láká vás poznat lidem zastřený kraj, protkaný pověstmi a legendami? Na rozdíl od předchozích ročníků se letos Libavá představí zájemcům v nové podobě, hranice vojenského prostoru se totiž od ledna zmenšily. Vojenský prostor Libavá se otevírá veřejnosti jen mimořádně při těchto akcích. Pořadatelé připravují letos i novinku spolu s Univerzitou Palackého v Olomouci.

Akce Bílý kámen otevírá zájemcům rozsáhlý vojenský prostor Libavá od roku 1994. Pořadatelé kvůli obrovskému zájmu přidávali dříve i letní variantu akce, která ale loni nebyla a neplánuje se ani na letošní rok. Jedním z důvodů je i to, že na všech stanovištích by v případě konání druhého Bílého kamene už musely být pokladny elektronické evidence tržeb.

Lidé mohou na Libavé navštívit obvykle nepřístupné památky, například střeleckou pozorovatelnu, poutní kostel ve Staré Vodě či větrný mlýn ve Městě Libavá.

Libavá je kraj s pohnutou minulostí a živou současností, ale především překrásnou přírodou...



Posted: 2017-03-06 07:39:18