person_outline
search

bannersokolka1

Výstava kraslic v Papouščí zoo Bošovice

Od 5. března do 20. dubna jsme si pro vás připravili prodejní výstavu velikonočních kraslic. Výstava je obohacena o dekorace, perníčky, pomlázky a panenky ze šustí. Výstava je otevřena denně i o velikonočních svátcích od 10 do 17 hodin v Centru ekologické výchovy.

V současnosti mohou návštěvníci vidět v Bošovicích asi 200 papoušků dvaceti druhů. Papouščí zoo provozují manželé Škrhákovi, kteří návštěvníkům nabízí k vidění sbírku papoušků, která vznikala čtyřicet let. Zoo má ve voliérách i několik párů ohrožených papoušků, jedná se o amazoňany kubánské, kakadu žlutolící celeveské, ary marakány i ary červenouché, které patří k těm nejohroženějším na světě. Jednotlivé expozice s papoušky jsou opatřeny informačními tabulkami.

K dalšímdruhům, které můžete v zoo zhlédnout patří kolekce arating, amazonků, dále pak ar, amazoňanů, kakaduů a africké druhy papoušků - šedé žaky, senegalské a jiné. V provozu je nyní 80 voliér. Součástí bezbariérového areálu je park s množstvím zeleně, oddechová zóna pro návštěvníky včetně tzv. "pozorovatelny" , což je altán s posezením k nerušenému pozorování papoušků. Dále okrasná vodní plocha a fontánky pro zlepšení ovzduší a pro celkový příjemný pocit při procházce zahradou. 

Papouščí zoo má otevřeno každý den. Návštěvníci se zde dozvědí nejen o životě opeřenců v jejich domovině a volné přírodě, ale mohou se podrobněji seznámit i s jejich chovem.  Zahrada se nachází v jihomoravské obci Bošovice, ve vzdálenosti asi 25 km od Brna, 6 km od památníku Mohyla míru a „napoleonského" města Slavkov u Brna.



Posted: 2017-03-14 12:57:59