person_outline
search

bannersokolka1

Slavnostní zahájení 86. sezony Zoo Praha

Otevřete v sobotu již 86. sezonu Zoo Praha! Společně zahájíme novou hlavní sezonu v pražské zoo. Akce začíná v 10:30 u Vzdělávacího centra. Letos v zoo zvolili retro styl 70. let minulého století.

I když v Zoo Praha zvolili retro styl 70. let nechtějí tím adorovat dobu, kdy zde vládla jedna politická strana a přituhovala normalizace. Chce naopak evokovat ty hezké, pozitivní vzpomínky. Na to, jak tehdejší generace vyrůstala a prožívala dobu svého mládí. Pamatujete si například, za kým jste už tehdy chodili do pražské zoo?

Inspirací byla organizátorům fotografie z roku 1975 pořízená při uvítání 25.000.000 návštěvníka. Proto se letos rozjela kampaň "Hledáme děti z této fotografie". Zoo se rozhodlo přímé aktéry snímku pozvat na slavnost a realizovat obdobné focení po 42 letech. Hlavním důvodem je skutečnost, že v právě zahajované sezoně zde budou mít dalšího jubilanta - tentokrát již s úctyhodným pořadovým číslem 60.000.000!

Zoo chce připomenout také v sedmdesátých letech používaný výtvarný styl Jany Rožánkové. Ten byl oživen na speciální řadě dárkových a upomínkových předmětů (odznáčky, záložky, hrníček na kávu s tehdejším logem atd.), které budou k zakoupení. A kromě výstavy dobových fotografií bude na návštěvníky čekat i spousta dalších překvapení. Během zahájení prozradí ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek také, co všechno zoo v letošním roce čeká, co nového se chystá.



Posted: 2017-03-16 10:25:59