person_outline
search

bannersokolka1

Slavnosti perníku 2017

Již po patnácté jsou na neděli 8. května 2016 připraveny na pardubickém zámku Slavnosti perníku. Z bohatého programu si jistě vybere každý, vítány jsou zejména rodiny s dětmi.

Pardubický zámek o svátečním pondělí 8. května provoní tradiční Slavnosti perníku.
 
Již šestnáctý ročník Slavností perníku se uskuteční v tradičním termínu 8. května od deseti do osmnácti hodin na pardubickém zámku. Kromě nabídky perníkářů čekají na rodiny s dětmi pohádková představení, vyzkoušení si zdobení perníčků, malování obrázků perníkové chaloupky za sladkou odměnu i kurzy Baby Jagy v sedání na lopatu a let na koštěti - za to si děti budou moci uloupnout perníček z perníkové chaloupky. K vidění bude kejklířská dílna pro děti, zájemci si budou moci vyzkoušet historické tance, potěšit oko standardními a latinskoamerickými tanci i šermířským vystoupením. V pravé poledne se bude tradičně soutěžit o nejrychlejšího jedlíka perníku – v kategorii dětí i dospělých a vrací se i volba Královny perníku.

Každé dítko si bude moci za laskavého dohledu Baby Jagy uloupnout perník z perníkové chaloupky, vyzkoušet sedání na lopatu nebo zdobení perníčků! Na dospělé i děti čeká pestrý jarmark perníku, medu, koření, tradičních dobrot, dřevěných a dalších výrobků, občerstvení, prezentace perníků, soutěže v pojídání perníku, perníková volenka, malování obrázků do perníkové galerie i další umělecké tvoření.

Na třech scénách nebude chybět spousta pohádek, bude se tančit, zpívat a hrát. Věříme, že velkým lákadlem budou tradičně také výstavy a expozice např. hraček, pohlednic, zbraní, přírody i historie města umístěné na zámku, které mají návštěvníci slavností díky spolupořadatelství Východočeského muzea přístupné v rámci vstupného na slavnosti.



Posted: 2017-04-18 07:53:07