person_outline
search

bannersokolka1

Mezinárodní folklorní festival Červený Kostelec

Jedná se o festival s nejdelší tradicí v ČR, který letos oslaví 63. narozeniny a během něhož vystoupí na cca 600 tanečníků, hudebníků a muzikantů z celého světa: špičkové zahraniční soubory z Asie, Jižní Ameriky, Afriky, Austrálie i kvalitní soubory z Čech.

Mezinárodní folklorní festival Červený Kostelec se každoročně koná ve druhé polovině srpna v překrásném prostředí přírodního areálu u Divadla J. K. Tyla. Během pěti dnů se v patnácti pestrých programových blocích publiku představí takřka 600 tanečníků, tanečnic a hudebníků ze zhruba 16–20 folklorních souborů z celého světa. Pravidlem jsou tisícové návštěvy pořadů v amfiteátru a tisíce diváků sledují také průvod a vystoupení souborů v různých částech města i regionu. Večerní programové blogy jsou zakončeny taneční zábavou pro širokou veřejnost, při které se na parketu setkávají účinkující s diváky.

Během festivalu se můžete potěšit krásou lidových písní, tanců a krojů nejen z tuzemska, ale i ze zahraničí. Na festivalu je možné každoročně zhlédnout exotické soubory z daleké Asie, Jižní Ameriky, Afriky či Austrálie.

Navštivte mezinárodní folklorní festival v Červeném Kostelci, zažijte neopakovatelnou festivalovou atmosféru a poznejte kulturu vystupujících souborů.

Řemeslný jarmark a dílny zahájí i neděli 20. srpna. Poslední festivalový den nás čeká oblíbený průvod ulicemi Červeného Kostelce a od 12:00 program v přírodním areálu. Letošní festivalovou novinkou bude i bohaté vyžití pro děti. Společně s řemeslníky a trhovci přijedou také dobové atrakce pro ty nejmenší z nás. Těšit se můžete na dřevěné ruské kolo na ruční pohon, které bude mít v ČR premiéru. Dále např. na krásný, ručně poháněný dřevěný kolotoč, nebo lukostřelbu.
 

Program: 

Stává se tradicí, že středeční slavnostní zahájení festivalu vyvrcholí velkolepým koncertem. Letos pro vás připravujeme koncert ostravské skupiny Buty, která vznikla v roce 1986 ze skupin U238 a B komlex. Buty patří mezi hvězdné stálice české hudební scény. Zakládajícími členy jsou Richard Kroczek a Radek Pastrňák.

V hudbě skupiny Buty se mísí velké množství hudebních stylů (rock, folk, folklor různých etnik, country, jazz, bigbít a další) s nápaditými vtipnými texty. Každé album se od předešlého výrazně stylově odlišuje. V přírodním

areálu se tak můžete těšit na známé hity jako např. Nad stádem koní, František, Tata, Krtek, Vrána, Chtěl bych se jmenovat Jan a další. Mimo koncertu máte možnost shlédnout nejen slavnostní zahájení, ale vidět zástupce folklórních souborů např. z Indie, Mexika, Číny, Ukrajiny, Litvy, Itálie, a dalších zemí, které budete pravidelně vídat v další festivalové dny na pódiu v přírodním areálu u Divadla J. K. Tyla.
Vstupenky v omezeném počtu jsou již v prodeji v IC Červený Kostelec, IC Náchod, IC Česká Skalice, IC Hronov a IC Police nad Metují. Na koncert je možné vstupenky rezervovat na webu www.mksck.cz, online prodej není možný.

Cena vstupenek je do 30. června 150 Kč, od 1. do 31. července 190 Kč a od 1. srpna 220 Kč. Permanentky na celý festival včetně koncertu budou v prodeji od 1. června 2017.



Posted: 2017-04-24 07:34:29