person_outline
search

bannersokolka1

Narozeniny gorilího mláděte Ajabu a Kiburiho v pražské zoo

Sameček Ajabu, který se před rokem neočekávaně narodil rodičům Shindě a Richardovi, oslaví první narozeniny. V neděli 23. dubna mu přijde do Zoo Praha popřát herec Petr Nárožný.

Narození gorilího mláděte 23. dubna 2016 bylo nejen nečekaným překvapením, ale také potvrzením toho, že zázraky se někdy dějí. Shinda byla totiž dlouhé roky považována za neplodnou a nikdo nevěřil, že se dočká potomka. Malý Ajabu, o kterého se Shinda vzorně stará, je miláčkem chovatelů i návštěvníků zoo. Osamostatňuje se, prozkoumává expozici, hraje si se sourozenci.

Oslava začíná v Pavilonu goril v 11 hodin. Ajabu a jeho rodina dostanou oblíbené pochoutky, tentokráte ukryté v průhledných plastových barelech. Dostat je ven nebude úplně snadné, ale gorily si s rébusem jistě poradí. Během oslavy si připomeneme také 7. narozeniny Kiburiho, který se narodil 24. dubna 2010.

Pokud chcete podpořit ochranu goril v Africe, přineste vysloužilý mobil nebo tablet, za který získá zoo 10 Kč od společnosti Rema System na podporu projektu Pomáháme jim přežít. U informačního stánku se dozvíte nejen mnohé o projektech Zoo Praha na podporu ohrožených druhů, ale za každý odevzdaný mobil a tablet dostanete malý dárek na památku. Oslava u goril bude také připomenutím Světového dne Země (Earth Day).

{MediaGallery}3319-ajabu{/MediaGallery}



Posted: 2017-04-23 15:59:08