person_outline
search

bannersokolka1

Volnočasový EkoPark Liberec

Příroda, ekopobyt, dokonalé sepětí s přírodou, aktivní odpočinek a relaxace, to vše je hlavní prioritou EkoParku v Liberci.

Primární myšlenkou projektu EKOParku je dostat rodiny s dětmi z nákupních center, kde tráví víkendy, do přírody, k nám do parku.

Dlouhodobým cílem je vytvoření unikátního EKOParku, který bude těsně navazovat na městskou cyklostezku a rozvíjet povědomí lidí o krajinné architektuře, tvorbě a vlivu prostředí na člověka. Příroda, ekopobyt, dokonalé sepětí s přírodou, aktivní odpočinek a relaxace, to vše bude hlavní prioritou EKOParku.
 

Co vše v parku najdete:

Relaxační prvky určené pro pobyt v přírodě, piknikové paloučky, vyhlídkové rozhledny pro pozorování a naslouchání zvukům přírody, ale i pro přespání ve volné přírodě, obří pískoviště, prolézačky, kniho-budky, houpací sítě, hmyzí hotely, kontaktní mini zoo, čapí hnízdo z větví, dětské bludiště, přírodní stezku pro chůzi na boso tzv. smyslový chodníček, interaktivní javorový altánek plný dřevěných skládaček a blátivou kuchyní, originální dřevěné sochy na které je přikázáno sahat a mnoho dalšího.
 
Kultura v EKOParku
Součástí parku je jedinečná Open Stage uprostřed zeleně, která nabízí umělcům a dalším performerům možnost realizace jejich tvorby a snů. Celý prostor parku působí jako jeden velký amfiteátr, téměř odevšad je vidět na Open Stage. Svou oblibu si již dnes získává, jako tomu bylo v minulosti ve velmi oblíbeném dnes již nefunkčním „Lesním divadle“ v Liberci.  
 
Ve zdravém těle, zdravý duch
Pro sportovní účely a zdravý životní styl je v parku k dispozici crossfit/workoutové hřiště - venkovní posilovna pro procvičení celého těla. V průběhu sezony si dále můžete v EKOParku zasportovat i při organizovaných volnočasových aktivitách např.: lekce jógy, tai-chi s čajovým rituálem, cvičení maminek s kočárky, sebeobrana Kravmaga, tanec a další.


Posted: 2017-05-03 12:19:14