person_outline
search

bannersokolka1

Cukrárna Pod věží v Praze na Žižkově

Cukrárna Pod věží vznikla jako rodinný podnik se záměrem vyrábět a nabízet dorty, zákusky a čokoládové výrobky podle poctivých receptur. Vychutnat si zde můžete domácí dorty a zákusky z poctivých surovin, italskou kávu Trombetta, bio mošty a domácí limonády. Maminky s dětmi ocení dětský koutek.

V prostoru cukrárny Pod věží se nachází vlastní výrobna, která místu dodává jemně sladkou vůni a kde se denně pečou čerstvé zákusky a dorty, vyrábí čokoládové pralinky a také neplněné čokoládky různých tvarů.

Rádi vám zde zhotoví dorty na přání k různým příležitostem tak, jak si představujete. Protože zdejší cukráři jdou cestou tradičních postupů a klasických receptur starých bezmála sto let, podle kterých například ořechový dort obsahuje pouze mleté ořechy, cukr a čerstvá vejce, mají zde ve stálé nabídce i bezlepkové zákusky. Současně není v těchto výrobcích přehnané množství cukru, a proto jejich chuti může vévodit hlavní přísada, která většinou dává dezertu jméno, jako čokoláda, pomeranč nebo káva.

Ručně se v cukrárně Pod věží vyrábí vlastní čokoládové bonbóny včetně jejich náplní, které tvoří smetana, med, čokoláda, máslo a ochucující složka jako např. skořice, ořechy, kokos apod. Pro zdejší pralinky a tvarované čokoládky volí cukráři belgickou značku Callebaut (čokoládovna Callebaut je jednou z mála společností, které stále sama vybírá, praží a mele kakaové boby na svou vlastní kakaovou hmotu). Proto je v nabídce i novinka tohoto výrobce - horký čokoládový nápoj podávaný v podobě pecek kvalitní čokolády ke sklenici horkého mléka.

Cukrárna je rozdělena na příjemnou nekuřáckou kavárnu s připojením Wi-Fi, salónek a dětský koutek. Kromě kávy jsou zde na výběr domácí i zahraniční vína, alkoholické nápoje a koktejly, dále kromě klasické nabídky tradičních nealkoholických nápojů také výborné ovocné mošty z ekofarmy Roubenka z obce Stvolny u Manětína - bez konzervantů a přidaného cukru.



Posted: 2016-12-07 15:55:30