person_outline
search

bannersokolka1

Akademie Versailles v Praze

Na přelomu února a března se v budově Pražské konzervatoře uskuteční výběrová orchestrální akademie s jedinečnou možností zahrát si na unikátní kopie historických nástrojů z orchestru krále Ludvíka XIV. zapůjčených z Francie.

Akademie Versailles je pětidenní orchestrální workshop pro studenty smyčcových oborů (housle, viola a violoncello), který proběhne pod vedením houslového virtuosa a dirigenta Patricka Cohën-Akenina, zakladatele známého souboru Les Folies Françoises a houslového pedagoga konzervatoří Charlese MunchaPařížiÉcole Nationale de MusiqueOrsay. Workshop navazuje na úspěšný mezinárodní projekt Vingt-Quatre  Violons  du Roy („Dvacet čtyři králových houslí“), který je rekonstrukcí slavného orchestru krále Ludvíka XIV. z roku 1626.

Konkurz do jednotlivých nástrojových skupin již proběhl. V případě zájmu o pasivní účast na workshopu je nutné kontaktovat pořadatele přes email.

Pětidenní soustředění uzavře v pátek 3. března 2017 od 19:00 koncert v sále Pražské konzervatoře, který bude přístupný veřejnosti.

Vybraní účastníci Akademie vystoupí na závěrečném koncertě mezinárodního hudebního festivalu Letní slavnosti staré hudby, spolu s barokním orchestrem Collegium Marianum, dne 7. srpna 2017 ve Dvořákově síni Rudolfina pod vedením Patricka Cohën-Akenina.
 



Posted: 2017-01-12 10:20:58