person_outline
search

bannersokolka1

Skiareál Horní Domky - lyžování pro celou rodinu v Rokytnici nad Jizerou

Skiareál Horní Domky, který se rozkládá v Horní Rokytnici nad Jizerou na jižních svazích Lysé hory, nabízí 2 lanovky, 6 vleků a 14,5 km sjezdovek všech náročností (modrá, červená, černá). Svou rozlohou, ukázkovými sjezdovkami a vybaveností se může rovnat s nejlepšími lyžařskými středisky v ČR.

[embedded content]

 

Úplně každý lyžař si zde nalezne tu svoji sjezdovku, je jich tu 15. Nejdelší sjezdovka v ČR měří přes 3 km a vede z vrcholu Lysé hory (1 315 m n. m.). Místy sjezdovky dosahují šířky až 100 m, takže vyznavači carvingu a snowboardingu si tu příjdou na své. Pro děti tu jsou dva dětské vleky a dětský park, který je vybaven pojízdným pásem pro úplné začátečníky. Areál je vybyven lyžařskou školkou. Pro příznivce snowboardingu je k dispozici snowpark, který je vybaven několika skoky, různými překážkami a malým tyčovým vlekem. Je oblíben především u příznivců Freestyle.

Areál Horní Domky poskytuje přepravu díky dvěma čtyřsedačkovým lanovým drahám a šesti tyčovým vlekům. Jedná se o lanovou dráhu Horní Domky, která byla postavena v roce 2006, vede z rohu parkoviště Rokytka do Horních Domků k chatě Lovčenka a je v provozu i v letním období. Druhá lanová dráha Lysá hora byla vystavěna v roce 1996. Je ojedinělá tím, že jako jediná v ČR vede do I. zóny KRNAP (nadm.v. 1 315 m). Její konečná stanice je nástupním místem na běžeckou Krkonošskou magistrálu.

Středisko je vybaveno technickým zasněžováním. Při nedostatku sněhové pokrývky je Spartak Rokytnice,a.s. schopen pokrýt technickým sněhem 90% sjezdových tratí. Areál nabízí další služby, které jsou dostupné buď přímo v areálu nebo v jeho bezprostřední blízkosti. Jsou to půjčovny lyžařského vybavení a skiservisy, restaurace, rychlá občerstvení, lyžařské školy, paragliding, horská služba, skibus.Parkování je zajištěno na třech centrálních parkovištích, z nichž jsou dvě bezplatná. Z parkovišť přibližuje lyžaře do areálu bezplatný Skibus



Posted: 2017-01-12 13:08:14