person_outline
search

bannersokolka1

Ze sklepa do sklepa Velké Bílovice

Největší ochutnávka vín letošního roku čeká na návštěvníky 12. ročníku Ze sklepa do sklepa ve Velkých Bílovicích v sobotu 1. dubna. Přes 50 vinařských sklepů se otevře v jediný den milovníkům vína a nabídne to nejlepší ze své úrody

Stovky vytříbených červených, bílých i růžových vín, s přívlastky i bez, vyznačující se vynikající chutí a vůní si lze vychutnat vždy jen jednou na této akci. Putování za skvělými víny po Velkých Bílovicích dokreslí neopakovatelná atmosféra největší vinařské obce u nás, tóny tradiční cimbálové muziky, ale i dokonalá organizace. Navíc si každý návštěvník odtud odveze vína dle vlastního výběru v hodnotě 700 korun.

Spolek velkobílovických vinařů otevře návštěvníkům více než padesátku sklepů, připravený je doprovodný program, chybět nebude ani cimbálová muzika.

Každý návštěvník akce Ze sklepa do sklepa obdrží již při svém vstupu sklínku, katalog zúčastněných vinařů na akci s mapou, kapsičku na krk s logem slípky a další nutné vybavení, bez kterého se nelze obejít. Samozřejmostí je volná degustace vín v padesáti sklepech, pro přemisťování mezi vinařskými oblastmi mohou návštěvníci využít zdarma pendlující autobusy. Ty budou mít i časovou návaznost na vlakové meziměstské spoje.

S areálem vinných sklepů, kde jednotlivé uličky nesou jména oblíbených odrůd vinné révy, se nejlépe seznámíte na jižní Moravě při tradičním jarním obcházení sklepů a koštování vín.

Velkobílovičtí vinaři, kteří mají ve znaku červenožlutou slípku, je sdružením 53 vinařů největší vinařské oblasti v České republice – Velké Bílovice. V současnosti činí rozloha tamních vinohradů přes 750 hektarů. Velké Bílovice jsou tradiční vinařskou oblastí s prvními zmínkami o založení vinohradů již v 15. století n. l. Obec je jednou z nejteplejších míst na Moravě a i díky své jílovité půdě se zde daří pěstovat náročné odrůdy vinné révy.



Posted: 2017-01-15 10:14:52