person_outline
search

bannersokolka1

Výstava archivních vín ve Vinařství Dvůr pod Starýma Horama Boršice

Návštěvníci se mohou těšit na vystavovaná vína z Tokaje, Szombathely, Východní a Malokarpatské vinařské oblasti Slovenska, z moravských oblastí od Uherského Hradiště až po Znojmo, ale i na zástupce z Čech. Raritou bude historický archiv z roku 1986.

Druhá výstava archivních vín ve Vinařství Dvůr pod Starýma Horama v Boršicích nabídne v sobotu 21. ledna od 14.00 přes 300 vzorků vín z Čech, Moravy, Slovenska a Maďarska. Při koštování bude návštěvníkům hrát Cimbálová muzika Josefa Marečka.

Vstupné je 300 korun a zahrnuje vstup, sklenici, katalog a možnost volného degustování. Nouze nebude ani o místní speciality. Akce se koná v prostorách vinařského penzionu Dvůr pod Starýma Horama v Boršicích. 

V muzeu se nachází velké množství exponátů souvisejících s pěstováním a výrobou vína. K nejstarším a nejzajímavějším exponátům se řadí lis na víno, který je zapůjčený od městyse Buchlovice. Na samotném lisu vznikala pravděpodobně i vína právě pro císaře Ferdinanda, který si je nechával dovážet z této oblasti.


Posted: 2017-01-20 07:34:31