person_outline
search

bannersokolka1

Běžíme na hrad Kunětická hora

Běžíme na hrad je běžecký seriál, spojující sport, kulturu, zlevněné vstupné na hrad, ale i doprovodný program pro dospělé a děti (Pohádková cesta, kvíz Tajemství hradu, skákací hrad, tombola a další..) Běží se závod na 5 km, 15 km a dětské závody dle věkových kategoriích.

Běžecké trasy vedou okolními loukami a zvlněným terénem pod dominantou Kunětické hory, která je téměř celou dobu běžcům na očích. Zázemí závodu je u parkoviště amfiteátru pod hradem, který ční na skále nad startem závodu. Cíl je po závěrečném výběhu v branách hradu Kunětická hora.

Velice oblíbené jsou dětské závody, které začínají v 11 hod. Závodit mohou děti od 3let. Dětské závody - kategorie podle věku v délkách 100 m; 300 m; 600 m a 1 200 m. Po dětských závodech v 13 hodin startuje Pětka a v 14:30 Patnáctka běh. Závody mají seriálový charakter. Závodí, jak profesionální běžci, tak i rekreační běžci. Součástí je občerstvení pro závodníky, doprovodný program, ceny pro vítěze, tombola, interaktivní šermířské vystoupení a další. Při úhradě startovného předem výrazná sleva.



Posted: 2017-01-30 16:55:33