person_outline
search

bannersokolka1

Kurz přežití na Šumavě

Chcete se dozvědět, jak se v extrémních podmínkách chovají opravdoví muži? Naučit se, jak v případě nouze přežít ve volné přírodě, postarat se o ženu a děti, ochránit si vlastní život? Jak správně a rozhodně reagovat při mimořádných událostech a krizových situacích?

Víkendový kurz probíhá v panenských lesích Šumavy, zcela mimo lidmi obydlené území. Sejdeme se v legendárních Janovicích nad Úhlavou, odkud se přesuneme do divoké přírody. V té se budeme pohybovat celý víkend, noci nevyjímaje. Kromě zajištění základních lidských potřeb k přežití si každý bude moci vyzkoušet, jaký zdánlivý diskomfort dokáže překonat a jaké jsou jeho limity. Nebudeme vás nic učit, prožijete si to.

Kurzem přežití vás bude provádět lektor Armády ČR, který vede výcvik přežití vojáků v letních i zimních podmínkách, vojenský zdravotník a příslušník Hasičského záchranného sboru. Všichni tři se v rámci svých profesí věnují přípravě na krizové situace a výcviku potřebných základních dovedností. Úcta k přírodě patří k jejich nejdůležitějším životním hodnotám.

Kdo přemůže jiného, je silný. Kdo přemůže sám sebe, je mocný.



Posted: 2017-02-14 12:50:01