person_outline
search

Dyzajn market jaro

První Dyzajn market roku 2017 se bude konat na náměstí Václava Havla těsně před jarní rovnodenností a účastnit se bude okolo dvou set pečlivě vybraných dyzajnérů jak z České republiky, tak ze zahraničí.

Jaro přinese ale i novinku, a to rozšíření Dyzajn marketu do přilehlých vnitřních prostor Národního divadla.

Na jaře se samozřejmě potkáme s hvězdnými stálicemi jako je Black Mountain s tolik oblíbenými  sukněmi či Ondruškovic s kvalitními koženými opasky, které Vám na místě také upraví dle vašich potřeb.

Těšit se bude možné ale i na nováčky.

A ani pánská móda nezůstane pozadu. Muži si budou moci pořídit nový vázací motýlek nebo twinkravaty od bubibubi ties či stylovou peněženku od Manufactory 75.

V novém roce se nezapomíná ani na nejmenší návštěvníky, pro které bude zdarma připraveno několik workshopů. „V naší dyzajnové dílně si budete moct naplánovat první jarní výlet nebo se naučit poznávat ptáčky, kteří létali celou zimu ke krmítku či si vytvořit vlastní pexeso. Nebudou chybět ani velikonoční přání.“, zve na své workshopy jedna z vedoucích projektu Pipasik Zuzana Šuleková.

Již opakovaně se bude účastnit i partnerský projekt NaFilm, který si připravil, nyní čím dál tím blíž přicházející, virtuální realitu. „Přijďte si vyzkoušet virtuální realitu díky níž vás přeneseme o sto let zpátky do tajuplného světa prvních filmových projekcí. Nechte se unést možnostmi současné technologie a zjistěte, kam až překvapivě sahají její počátky. Zároveň si u nás můžete zkusit různé animační i předanimační techniky.“ představuje svůj program Adéla Mrázová.

Tím však výčet workshopů nekončí. V nových vnitřních prostorách Dyzajn marketu bude příležitost vytvořit si pod odborným vedením třeba vlastní závěsný kokedam nebo kvalitní, vlastnoručně ušité, domácí pantofle.

A jak je to s tím DesINgem? Od jara se Dyzajn market posouvá nevšedním směrem vpřed. Nejen, že se nezaměřuje pouze na lokální výrobce a nabízí i zahraniční tvorbu, také dyzajnéry vybírá pečlivě, kdy se jejich počet v jarní edici blíží až dvěma stům, ale stává se zároveň i outdoor/indoor prodejní výstavou. Bude tak možné užít si atmosféru již známé outdoor události a nově navštívit indoor část a zhlédnout či zakoupit tvorbu designérky šperků Elišky Lhotské, čerstvě nominované na Czech Grand Design nebo vydavatelství grafického designu Take Take Take.

Dyzajn market není jen značkou. Je prostorem pro vzájemnou inspirací návštěvníků, dyzajnérů i příležitostí pro začínající.



Posted: 2017-02-01 13:21:35