person_outline
search

bannersokolka1

Špindlerovské ledárium 2016/2017 - ledový chrám ve Špindlerově Mlýně

Chrám bude umístěn u horní stanice lanovky na Pláň ve Špindlerově Mlýně. Chrám je klimatizovaný, ledové scenérie tedy vydrží po celou zimní sezónu. Sochy pocházejí z dílny evropských sochařů. Letos budou sochy inspirovány dílem Antonia Vivaldiho Čtvero ročních dob.

Výstava ledových soch spolu s edukativními cedulemi, doplněna barokní hudbou, bude otevřena pro návštěvníky zdarma v průběhu celé zimní sezóny od prosince 2017 na Pláni ve Špindlerově Mlýně. Prostor, kde jsou ledové sochy a stavby vystaveny je 24 hod chlazen tak, aby sochy zůstaly v neporušeném stavu 4 měsíce.

Několikrát po dobu trvání výstavy proběhne tématický koncert. V klimatizovaném stanu jsou umístěné sochy představující jednotlivá roční období.

Antonio Vivaldi houslové koncerty složil v 18. století a věnoval je uměleckému mecenáši Václavovi z Morzinu, který působil i v nedalekém Vrchlabí.

Ledárium bude přístupné denně až do konce března od 11:00 do 15:30, lidé si ho mohou prohlédnout zdarma, pro nelyžaře nabízíme na pokladnách zvýhodněné zpáteční jízdné.



Posted: 2017-02-08 16:27:24