person_outline
search

bannersokolka1

Skipark Frymburk - rodinné lyžování na Lipně

Skipark Frymburk je areálem s klidnou atmosférou, jehož služby uvítají především rodiny s dětmi. Hlavním tahákem je zde dětské hřiště s pohyblivými koberci.

Rodinný lyžařský areál Skipark Frymburk najdete na okraji malebného městečka Frymburk na břehu Lipna, který je vzdáleném jen 6 km od Skiareálu Lipno. Pohodový Skipark ve Frymburku přináší zcela novou možnost rodinného lyžování na Lipně pro ty, kdož dávají přednost zimním radovánkám bez davů lidí v příjemném komorním prostředí. Skipark Frymburk na kopci Marta je zaměřen hlavně na výuku dětí a začínajících lyžařů. Naleznete zde zrekonstruovaný starší vlek, dvě rodinné sjezdovky v délce 650 metrů a rozlehlý výukový park pro děti. K dispozici je zde také speciální skluzavka (Tubing) pro celoroční provoz a dostatek sněhu zajistí umělé zasněžování.

Hlavním tahákem nového areálu je dětský park Médi Kubíka se dvěma pojízdnými koberci, lyžařskou školou a zábavnými atrakcemi. Celodenní lyžování zde vyjde děti do 5 let na 50 Kč a dospělé na 450 korun. Skipark Frymburk se otevřen každý den mezi 9:00-16:00. Kopec Marta vás navíc uchvátí překrásným výhledem na Lipenské jezero obklopující ze tří stran poloostrov Frymburk s kostelem sv. Bartoloměje a okolní šumavské vrcholy Vítkův Hrádek, Bärenstein, Smrčina (Hochficht) a Špičák. Při příznivém počasí uvidíte dokonce i Alpy (Dachstein, Grosser Priel). Nebude zde chybět ani snowtubingová dráha v délce 115 m s klopenými zatáčkami.

Mimo nového ski areálu si ve Frymburku přijdou na své vyznavači bruslení, kteří mohou využít upravovanou bruslařskou dráhu na zamrzlém Lipenském jezeře mezi Frymburkem, Lipnem nad Vltavou a Přední Výtoní. Milovníci běžek pak uvítají upravované běžecké stopy na frymburských loukách, po zamrzlém jezeře a na hřebeni mezi Frymburkem a Kramolínem.



Posted: 2017-02-14 12:19:44