person_outline
search

bannersokolka1

Dark snow Ski areál Monínec

Největší sportovní akcí letošní zimy bude 24. února Dark snow, tedy noční závod ve sjezdu. V březnu se pak v areálu zastaví také Freeride Just Ride se svou snowboardovou akcí plnou freestylu a dalšího programu.

Pojede se celá monínecká sjezdovka vedle lanovky ve vymezené trati o přibližných parametrech sjezdu. Závodí se dvoukolově s tím, že do druhého finálového kola postupují pouze čtyři nejlepší muži a čtyři nejlepší ženy. Podle celkového počtu účastníků a časových možností je možné si dokoupit jednu opravnou jízdu (á 200 Kč). Probíhat bude i závod týmů. Pravidla budou upřesněna podle aktuálních podmínek.

Tým tvoří tři lidé s tím, že v něm musí být zástupci obou pohlaví (tedy buď žena + muž + muž, nebo žena + žena + muž). Stačí už jen vymyslet název a uvést ho do přihlašovacího formuláře. Monínec nabízí jednu z nejdelších osvětlených sjezdovek v Česku. Její parametry dovolí uspořádat plnohodnotný závod. Noc je také magická část dne – loučemi a světelnými efekty osvětlená atmosféra, kdy závodíte v nočním tichu, ve vás zanechá neopakovatelné dojmy.

Startovné činí 500 Kč při platbě převodem a 600 Kč při platbě na místě (na označeném registračním místě v restauraci M2, pouze v případě volné kapacity).
Startovné obsahuje: účast v závodě, skipas na jeden den (možno využít kdykoli v aktuální sezóně), případně drobné dárky. Startovné se při neúčasti v závodě nevrací, nárok je pouze na jednodenní skipas Monínec.

Po a během závodu bude probíhat party s krásnými děvčaty (Maxim, Jägermeister), dobrým pitím a dobrou muzikou, bude plně fungovat restaurant a terasa, takže nudit se nebudou ani diváci.
 

Časový program závodu

16:00 – začátek prezence a registrace na místě
17:00 – konec registrace pro nově příchozí na místě
18:00 – konec prezence pro již registrované předem přes web
19:30 – předjezdci na start
19:45 – závodníci na start
20:00 – start závodu!
 

Novinky zimní sezóny 2016/17

Skiareál Monínec přichází do nové sezóny s unikátním systémem zasněžování Snow Factory, první „továrna na sníh“ svého druhu v Česku, která není závislá na okolní teplotě a dokáže připravovat svůj specifický sníh i v teplotách do plus 35°C. Původně italská děla za 24 hodin vyprodukují až 500 kubíků sněhu, což je v přepočtu 50 nákladních tater. Sníh se vyrábí v minusových teplotách a teplotu minus pět stupňů ve svém jádru drží, takže se roztává pomalu. K výrobě sněhu se nepoužívají žádné chemické látky.



Posted: 2017-02-16 15:08:10