person_outline
search

bannersokolka1

Parní pivovar Hauskrecht v Brně

Řemeslný pivovar, spojující tradiční české pivovarnické postupy s nejmodernějšími zahraničními trendy craft beers se nachází v Brně. V degustační místnosti můžete okusit Brněnskou 11 či 12, nechybí ani měsícové specialitky jako Špilberk nebo Moravia IPA.

Na začátku byli tři kamarádi, které svedlo dohromady nadšení pro neobyčejné pivo. Rychle se shodli na tom, že neobyčejné pivo by mělo být vařeno neobyčejným sládkem v neobyčejném pivovaru. Jejich touhu po takovém pivu jen posílila vlna malých řemeslných pivovarů - craft breweries, která se v posledních několika letech pronikal do Evropy.

Po několika letech hledání vhodného industriálu, v němž by se inovativní duch tradičního českého řemesla cítil jako doma, padla volba na trochu tajemnou budovu na Porážce v areálu bývalých brněnských jatek, která byla postavena v roce 1899.
Dnes už se v budově nalézá minipivovar s přátelským posezenímdegustační místnosti s expozicí převážně starých cedulí, sklenic, tácků a dalších nejen pivních artefaktů.

Pro výrobu piva se používají jen ty nejlepší vybrané suroviny – moravský nebo český slad, žatecký chmel různých odrůd. K varným médiím patří brněnská městská pára, proto se také pivovar nazývá Parní pivovar. V prostorách nechybí ani šalanda – místnost, sloužící k odpočinku, stravování a ubytování.

K celoročním pivům patří Brněnská 11 a 12 – ležák plzeňského typu, živé nepasterizované a nefiltrované pivo. Kromě toho nabídku piv  doplňují měsíční speciality. Na 1. května se chystá výstavní brněnská desítka Špilberk, od března do září bude k dostání také Moravia Ale. V prosinci se můžete těšit na PH 16 Petr Bock, respektive adventní speciál, jenž bude vonět po křížalách, medu a zázvoru.
Pravidelné prohlídky pivovaru probíhají každé úterý a čtvrtek. Sraz je vždy v 17 hodin před vchodem do pivovaru, maximální počet účastníků je 15 osob.
 



Posted: 2017-02-20 14:50:18