person_outline
search

bannersokolka1

Den první pomoci v zoo Ostrava

V sobotu 6. května se v ostravské zoologické zahradě uskuteční akce věnovaná zásadám první pomoci. Návštěvníci si budou moci opět teoreticky osvěžit i prakticky vyzkoušet, jak ošetřit zraněného.

V ostravské zoologické zahradě budou mít zájemci tuto sobotu mezi 9. a 15. hodinou možnost vidět ukázky poskytování první pomoci u namaskovaných figurantů a na figurínách a rovněž si sami prakticky vyzkoušet, jak správně ošetřit zraněného, jak provést masáž srdce či jak zafixovat zlomenou končetinu.

Děti i dospělí si budou moci teoreticky osvěžit i prakticky vyzkoušet, jak ošetřit zraněného, ale také si např. nechat změřit tlak nebo si ověřit, jak vidí alkoholem ovlivněný řidič.
 
Program bude probíhat tuto sobotu mezi 9. a 15. hodinou u expozice Na statku. Pro malé i velké návštěvníky budou připraveny ukázky poskytování první pomoci. Zájemci si na figurínách budou moci sami prakticky vyzkoušet, jak správně ošetřit zraněného, jak provést masáž srdce či jak zafixovat zlomenou končetinu. Rovněž bude možné nahlédnout do vozu záchranného týmu a seznámit se s vybavením zdravotnické záchranné služby. Na místě bude probíhat měření krevního tlaku a množství cukru v krvi. Ve stánku BESIP budou pro děti připraveny také nejrůznější kvízy a hádání např. poznávání dopravních značek apod. Řidiči se zde mohou pomoci speciálního simulátoru přesvědčit, jak (ne)vidí člověk, který před jízdou požil alkohol. K dispozici bude i ukázka reflexních materiálů pro zvýšení bezpečnosti a také drobné dárečky, omalovánky apod.
 
Akci společně připravili Oblastní spolek Českého červeného kříže v Ostravě, resp. členové Humanitární jednotky a krajský koordinátor BESIP.
 
Akce se uskuteční pouze za pěkného počasí. 



Posted: 2017-05-03 12:14:23