person_outline
search

bannersokolka1

Expozice Mraveniště ve Sladovně

Do písecké Sladovny se nastálo vrátila interaktivní výstava Mraveniště. Expozice nemá charakter interiérového hřiště jako prolézačka, ale slouží hlavně jako edukační a interaktivní projekt. Hrou na mraveniště si děti osvojí mnoho informací z biologie.

Výstava dětem umožňuje okusit mravenčí život na vlastní kůži. Při vstupu do mraveniště si nasadí tykadla a křidýlka, a vydají se do labyrintu nejrůznějších prolézaček, chodeb a komůrek, kde zažijí ta pravá mravenčí dobrodružství. V barevném a tajemném labyrintu navštíví například komůrku pro včelí matku i tu, kde jsou včelí vajíčka.
 
Jádro výstavy zůstane pro další roky stejné, jen budou postupně přidávána například další okruhy nebo navazující atrakce, takže stálá expozice bude stále něčím nová. Vedení galerie se rozhodlo již potřetí navázat na tento nejúspěšnější projekt v dějinách Sladovny. Poprvé zde bylo Mraveniště v roce 2013, po úspěchu v obnovené podobě i v roce 2015. Během předchozích expozic ho navštívily desítky tisíc návštěvníků, hlavně dětí.


Posted: 2017-03-06 06:59:04