person_outline
search

bannersokolka1

Restaurace SaSaZu - alchymie chutí a barev asijské kuchyně

SaSaZu, výtvor šéfkuchaře Shahafa Shabtaye, je alchymií chutí, barev, vášně a designu, které společně vytváří okouzlující zážitek. Inspirace šéfkuchaře Shahafa Shabtaye pochází z mnoha let cestování a vaření v Asii, jeho vzpomínek z ulic jihovýchodní Asie, místního života, pokrmů, kultury a zvyků.

SaSaZu, cenami ověnčená restaurace, je založena na pěti hlavních asijských kuchařských postupech: Sambal, Otak-Otak, Roti, Flame a Tai-Tai a také nejčerstvějších ingrediencích. V roce 2017 získala restaurace opět ocenění Bib Gourmand - dobrého jídla za přijatelné ceny udělované prestižním gastroprůvodcem Michelin Main Cities.

Okouzlující a ve městě jedinečný gigantický interiér je vybavený originálním nábytkem a doplňky dovezenými z celé Asie. Nabízejí zde kurzy vaření (při nichý se naučíte základní principy a techniky asijského kulinářství s využitím exotických ingrediencí jihovýchodní Asie), team-buildingové aktivity, SaSaZu market s asijskými potřebami a surovinami. Součástí je i superdesignový hudební klub pro 3000 lidí. O nedělích, kdy pořádají Family Sundays je otevřený také dětský koutek.

Sasazu sází na jednoduché a rychlé úpravy jídel, zdejší kuchaři respektují původní suroviny, a pokud použijí koření, dává v daném kontextu dokonalý smysl. SaSaZu je místo, kde se můžete nechat unášet na vlně intenzivní chuti čerstvého koriandru, zeleného chilli a citronové trávy.



Posted: 2017-03-08 13:10:00