person_outline
search

bannersokolka1

Hraniční zámeček v Hlohovci u Břeclavi - letní panské sídlo a luxusní restaurace

Hraniční zámeček byl vystavěn na západním kraji Hlohoveckého rybníka v letech 1816 až 1819 šlechtickým rodem Lichtenštejnů a sloužil jako jejich letní sídlo. Zámeček je dnes sice v soukromých rukou, ale jeho areál slouží jako odpočinkové místo pro mnoho turistů z obou stran hranice.

Hraniční zámeček u obce Hlohovec je významná architektonická památka Lednicko-valtického areálu. Byl vybudován Lichtenštejny jako letní sídlo. Nachází se při břehu Hlohoveckého rybníka a stojí na historické hranici Moravy a Dolního Rakouska, což připomíná i název na fasádě "Zwischen Österreich und Mähren" (mezi Rakouskem a Moravou).

Jedna polovina stavby byla postavena na rakouské a druhá na moravské straně. Ve své době procházela totiž hranice středem tehdy jednoho rybníka. Ta byla posunuta až daleko na jih za Valtice přičleněním Valticka k ČSR v roce 1920. Zámek byl vystavěn na močálovité půdě, která musela být nejdříve zpevněna dřevěnými piloty a rošty, na které pak byly položeny základy objektu.

Hotel Hraniční Zámeček nabízí ubytování nedaleko měst Břeclav, Valtice a Mikulov. V areálu Hraničního zámečku se nachází hotel, restaurace, kavárna, vinný sklep, terasy, salonky, kongresový sál, sauna, masážní vířivá vana, venkovní bazén a mnoho dalších služeb.

Nově zrekonstruovaná restaurace v historicko moderním stylu nabízí kvalitní českou i zahraniční kuchyni s možností ochutnání řady vín z Vinných sklepů Valtice. Restauraci najdete přímo v historické budově hraničního zámečku a slouží jak pro soukromé obědy či večeře, tak pro firemní akce, svatební hostiny, nebo rodinné oslavy až pro 60 osob.



Posted: 2017-03-09 15:59:23