person_outline
search

bannersokolka1

Otevření terarijní expozice v Zooparku Zájezd

Přijeďte do Zooparku Zájezd v pátek 17. března na slavnosntí otevření terárií! K přestřihnutí pásky dojde ve 14 hodin, poté se můžete těšit na komentované krmení. Zdejší tým vám rád zodpoví všechny vaše otázky. Děti s vlastním obrázkem plaza, budou mít vstup do zoo zdarma!

Jedná se o terária především pro plazy, jelikož se Zooparku Zájezd podařilo dát díky práci svého ředitele dohromady krásnou sbírku druhů. Pan Marek je předním českým teraristou a plazy měla zoo v zázemí již řadu let, na léto chovatelé dávali do expozice jen některé druhy chameleonů.

V expozici jsou nově například kriticky ohrožení leguáni modraví, které se v zoo již podařilo i odchovat, ohrožené želvy barmské, které také úspěšně chováme a v Evropě jsou jen v zoo Wroclaw, jako jediní v ČR zde uvidíte také leguány jedlé, felsumy žlutohrdlé, chameleony mellerovi, elliotovi, přilbové, či bradavičnaté, nebo zpěvné ptáčky květomily. Mezi návštěvníky budou jistě populární i barevné jedovaté žáby a expozice hmyzu.

Zoopark Zájezd se nachází nedaleko Buštěhradu, kousek od Kladna a hned vedle Okoře. Byl založen v roce 1998 azdejší chovatelé věřili tomu, že to dokáží. Dnes zde chovají už přes 40 druhů exotických a domácích zvířat. Těšit se můžete na čtyři druhů lemurů a drápkatých opiček, velbloudy, lamy, surikaty, karakaly, rysy ostrovidy včetně známého Blonďáka, klokany a různé druhy papoušků a dravých ptáků.



Posted: 2017-03-16 09:19:36