person_outline
search

Das Fremde

Odmítnutí podivnosti je středobodem. Odmítnutí jsou duchové, které vyzýváme a evidentně j nemůžeme odčarovat. Duchové své odmítnutí živí. Náš strach z podivna je vyživován odmítáním. Překonání je v nedohlednu.

Odmítnutí podivnosti je středobodem. Odmítnutí jsou duchové, které vyzýváme a evidentně j nemůžeme odčarovat. Duchové své odmítnutí živí. Náš strach z podivna je vyživován odmítáním. Překonání je v nedohlednu. Pokud se shodneme s filosofem Bernhardem Waldenfelsem dojdeme k tomu, že podivno by mohlo být chápáno jako fenomén běžného dne, který je iritující, přitahuje pozornost, fascinuje a vždy zanechává lehkou nejistotu v každém z nás. Čárový rozhodčí kreslí svévolně a pro něho nezbytně důležitou součástí se stává řád světa. Každý vlastní svůj vrozený systém řádu, který - předurčeností okolí jednotlivce - nabízí různé možnosti, jak dosáhnout podivnosti zkoušejíc chápání.

V Podivnosti / Mimozemské identitě. Z Drážďan pocházející choreografka Johann Roggan se se svým týmem vydává pátrat po podivném: Kde to najít? Je možné vytvořit strukturu podivna? Jak by mohla vypadat? Může být vůbec podivno chyceno (lapeno)? Nebo okamžitě zmizí, zanechajíc za sebou pouze myšlenku?
 



Posted: 2017-04-02 05:57:30