person_outline
search

bannersokolka1

Nebe v plamenech - ohňostoje na Hvězdárně a planetáriu Brno

Na Hvězdárně a planetáriu Brno jsou na 7. a 8. dubna připraveny skutečné i virtuální ohňostroje. Jako první přijde na řadu ohňostroj skutečný.

V podvečerních hodinách 7. dubna, den před premiérou nového představení „Nebe v plamenech“, zkrášlí oblohu nad hvězdárnou ohňostroj sestavený Ivanem Martinkem ze společnosti Theatrum Pyroboli. Odpálen bude ve 21:00 a potrvá přibližně čtvrt hodiny.

Ohnivé představení bude mít tři části a hudební doprovod odvysílá rádio Kiss Hády. Nejlepší výhled na ohňostroj bude z brněnského Náměstí Míru a přilehlého parku pod hvězdárnou. Vidět ovšem bude i z dalších částí Brna s výhledem na Kraví horu (Hvězdárna a planetárium Brno bude v době konání ohňostroje pro veřejnost uzavřena).

O den později pak v brněnském planetáriu proběhne premiéra představení „Nebe v plamenech“, které se věnuje bohaté historii a neméně zajímavé současnosti ohňostrojů. Kdo takové ohnivé divadlo vlastně vymyslel? Kdo zdokonalil? A proč jsou ohňostroje barevné? Kde můžeme spatřit ten největší, nejkrásnější, nejvyšší, nejdelší…? Nejen na tyto otázky se vám dostane odpovědi pod kupolí brněnského planetária.

Součástí představení je navíc i tematické povídání o ryze přírodním „nebi v plamenech“ neboli o polárních zářích. Přemýšleli jste někdy nad tím, jak vlastně polární záře vznikají, nebo jste je dokonce zatoužili spatřit na vlastní oči? Názorné počítačové vizualizace i strhující reálné záběry z Laponska připravil Pavel Karas. Některé projekce na závěr doplní i krátká laserová show.
 



Posted: 2017-04-03 11:07:21