person_outline
search

bannersokolka1

Fenomén Igráček v Třinci

Město Třinec je hokejem proslavené. Třinec a hokej nelze oddělit jedno od druhého. A proto zcela logicky, padla volba při výběru ztvárnění originálních významných osobností Třince pro putovní výstavu Fenomén Igráček, právě na hokejisty.

Miroslav Svoboda, tvůrce zcela originálních postaviček hokejistů, určených pro výstavu, zpodobnil dvě výrazné osobnosti tohoto sportu. IGRÁČCI hokejisté obohatí oblíbenou výstavu Fenomén IGRÁČEK, kterou bude hostit Muzeum Třineckých železáren a města Třince od 23. 4. do 25. 6. Putovní výstava na téma historie, současnost, vývoj a výroba legendární hračky budí velký zájem dětí i jejich rodičů. Výstava vznikla ve spolupráci s českým výrobcem hraček, společenských her a IGRÁČKA, společností EFKO - karton, s.r.o. a Technickým muzeem v Brně.

Hravá výstava „FENOMÉN IGRÁČEK”, nabídne návštěvníkům pohled do historie, současnosti, ale i budoucnosti legendární plastové figurky, která provází naše děti už od roku 1976, kdy byla stvořena první postavička v profesi zedníka.



Posted: 2017-04-03 10:45:07