person_outline
search

bannersokolka1

Jaro v Arboretu Nový Dvůr

Přivítejte s námi jaro a užijte si spoustu legrace. Čeká vás víkend plný zábavy a dobrého jídla.

Víkend plný zábavy čeká na malé i velké návštěvníky, kteří si během tohoto víkendu mohou vyzkoušet své znalosti z oboru botaniky a zoologie. Pro děti jsou připraveny zábavné hry, například kuličky, kroket, petanque, ale také soutěže o zajímavé ceny. Bohatý kulturní program doplní nabídka regionálních potravin a výrobků a připravena je také ochutnávka tradiční vaječné smaženice.

V sobotu 22. dubna v 11.00 hodin proběhne komentovaná prohlídka parku pod vedením zkušeného dendrologa Miroslava Franka. Začátek prohlídky a sraz zájemců bude u pokladny.

V sobotu 22. dubna v 14.00 a 16.00 hodin se uskuteční přednáška na téma „Přehlížený svět mechorostů".

Mechorosty jsou citlivé organismy, které nám mohou říci o stavu naší Země víc, než si mnohdy dokážeme představit. Jsou to totiž jedny z nejstarších organismů na naší planetě, a ačkoli mohou být citlivými ukazateli znečištění našeho prostředí, jsou zde již více než 140x déle, než celý lidský druh. Přesto jsou díky své velikosti často přehlíženy a spousta z nás ani netuší, že „mechů" je na světě přes 20 000 druhů, že to byly vůbec první rostliny na souši a že některé mechorosty mohou být až 70 cm vysoké.

Svět mechorostů je fascinující právě svou opomíjenou krásou, která může člověka někdy až zarážet. A právě o tom bude přednášet Lukáš Číhal z botanického pracoviště SZM. Přednáška proběhne ve výstavním prostoru (nad bufetem).

Jaro v Arboretu se uskuteční ve dnech 22. a 23. dubna 2017 od 9.00 do 17.00 hodin v Arboretu Nový Dvůr. Vstupné 35/55/120 Kč.



Posted: 2017-04-04 08:32:50