person_outline
search

bannersokolka1

Vyhlídkové jízdy brněnským minibusem

Nabídka je jízd letos rozšířená na tři okruhy. Podívat se můžete za Brněnskými vilami – dvouhodinový okruh okolo vil Löw Beer, Tugendhat a Stiasny a Jurkovičovy vily, Brněnskými hrady – okruh k hradu Veveří a na Špilberk trvá téměř 3 hodiny a za poznáváním na okruh Brno židovské.

Nasednout a vyrazit na místa, která jsou obtížněji dostupná, pokud byste měli jít z centra města pěšky, můžete od pátku 14. dubna. Minibus bude pravidelně odjíždět ze zastávky na náměstí Svobody.

Během trasy uvidíte kostel sv. Jakuba, Janáčkovo a Mahenovo divadlo, park Lužánky, vilu Löw-Beer, z jejíž zahrady je výhled i na vilu Tugendhat, paláce Tivoli, Jurkovičovu vilu, Hvězdárnu a planetárium Brno a si prohlédnete zahradu vily Stiassni. Dále pojedete kolem brněnského výstaviště, Mendelova muzea, baziliky Nanebevzetí Panny Marie a pravoslavného kostela sv. Václava na hradě Špilberk. Závěrečná část trasy vede ulicí Pekařskou a Husovou kolem Moravské galerie, Besedního domu  a kostela Jana Amose Komenského zpět na náměstí Svobody.

Při jízdě minibusem doprovodí turisty průvodce, pro zahraniční návštěvníky jsou připraveny audioguidy s nahrávkou v anglickém a německém jazyce. Jízda trvá 3 hodiny.



Posted: 2017-04-12 12:02:27