person_outline
search

bannersokolka1

Vánoce v Živé vodě v Modré u Velehradu

Oslava konce roku mezi rybami – prohlídka zpestřená podvodním losováním! V průběhu roku pořádáme i další akce, jako jsou přednášky či cestovatelské besedy.

27. 12. 2017 Vánoční hraní – Živá voda Modrá
30. 12. 2017 Vánoce ve vodním světě – Živá voda Modrá

Jedná se o největší sladkovodní tunel v přírodě v Evropě, najdete jej poblíž Velehradu. Po levé straně uvidíte život ve velké tůni, po pravici a pod sebou život v rybníce se sumci, vyzami, kapry, líny, candáty, atd. V tomto patře rovněž prosklenou stěnou je možné nahlédnout na život v mokřadu, kde budou k vidění např. želvy bahenní, žáby, čolci, apod. Na stěnách jsou pro zrakově handicapované návštěvníky umístněny makety ryb v životní velikosti s popisem v Braillově písmu.

Druhé podzemní patro umožňuje zhlédnout skrze průhlednou akrylátovou stěnu život v hlubině i se zimováním ryb pod ledem v 6metrové hloubce a rovněž se zde promítají výukové programy prostřednictvím telestěny, zaměřené na ekologii a historii krajiny. Přízemí pak slouží jako výstavní prostor.Vedle téměř všech druhů ryb, které žily a žijí v České republice, je v budově k vidění mimo jiné i velká výstava rybích dotykových plastik, která je určena pro zrakově postižené.



Posted: 2017-04-23 15:35:47