person_outline
search

bannersokolka1

Mattoni Expres - prázdninový vlak z Karlových Varů do Kyselky

Každou prázdninovou sobotu letos z Karlových Varů vyrazí motorový vlak až do Kyselky. Cestující bude na výletním spoji vozit historický motorák řady M 240.0, jemuž se v „ajznboňácké“ hantýrce přezdívá Singrovka.

Pro letošní sezonu se České dráhy a Karlovarské minerální vody domluvily na provozu pravidelného vlakového spoje z Karlových Varů do Kyselky. Užijete si tak cestování motorákem "Singrovka", a to po historické vlečce.
 
První prezentační jízda se uskuteční již 27. května, pravidelný spoj pak bude jezdit od 1. července každou sobotu po dobu letních prázdnin.
 
Ranní spoj zamíří z Karlových Varů dolního nádraží do Kyselky, poté pojede vložený spoj z Kyselky do Vojkovic nad Ohří a zpět do Kyselky. Na večer se vlak vrátí z Kyselky do Karlových Varů.
 
Železniční vlečka z Vojkovic nad Ohří do Kyselky funguje od roku 1895, v roce 1935 tudy přestaly jezdit osobní vlaky a využívaly ji jen nákladní spoje s minerálkami Mattoni. V roce 1997 došlo k úplnému zastavení provozu. Po silném veřejném tlaku společnost Karlovarské minerální vody v roce 2012 za deset milionů korun vlečku opravila a několikrát týdně tudy posílá soupravu s minerální vodou do distribučního centra v Prostějově.


Posted: 2017-05-04 16:07:31