person_outline
search

bannersokolka1

Zahájení lázeňské sezony 2017 v Jáchymově

Léčebné lázně Jáchymov a.s. vás zvou na slavnostní zahájení lázeňské sezony, aneb otevření brány Krušných hor.

Každoroční tradiční městské slavnosti za účasti řady osobností kulturního a politického dění, slavnostní svěcení a otevírání pramenů, průvody v historických kostýmech, jarmarky, promenádní a kolonádní koncerty klasické, folklórní i moderní hudby.

Slavnostní otevírání lázeňské sezóny v Jáchymově již nehraje roli jako v minulosti, kdy se lázně probouzely ze zimního spánku a po měsících vítaly nové pacienty. V jáchymovských lázních léči pacienty po celý rok a volné kapacity v zimě již tradičně plní lyžaři, kteří zde nacházejí takřka ideální zázemí pro své sportovní aktivity. 

Zahájení lázeňské sezóny však i nadále zůstává vyhledávanou společenskou událostí, a příležitostí, kdy se u dobrého jídla a kulturního bohatého programu potkávají klienti lázní s obyvateli města a regionu. Naší snahou je připravit program nejen zajímavý, ale pokud možno také originální a k jeho tvorbě nám přispívají nejrůznější kulatá data a výročí. Minulý rok k tomu přispělo 500 let od založení města Jáchymova, příští rok si pro změnu připomeneme 500 let od založení dolu Svornost, ze kterého dodnes čerpáme léčivou radonovou vodu. 

Letošní rok je mimořádný tím, že uplynulo 150 let od narození Madame Curie-Sklodowské, jejíž výzkumy a objevy jsou dodnes pro naše radonové lázně klíčové. A proto bychom letošní akci chtěli pojmout jako oslavu jejích narozenin. Úmyslně nepíšeme nedožitých, protože její životní odkaz tak významně přesahuje její život, že svým způsobem můžeme mít pocit, že madam Curie je tu s námi dodnes.

 

Program zahájení dne 27. května 2017:

10:00 Swing Melody Ostrov – promenádní koncer
11:00 Arvena – taneční vystoupení a módní přehlídka v duchu 30. let 20. století
12:00 Polední siesta s Flaškinetem v lázeňském altánku
13:00 Hnedle vedle – koncert pro děti
14:00 Slavnostní průvod, oficiální ceremoniál
14:30 František Nedvěd - koncert
15:30 Piknik s madam Curie
16:00 Milan Peroutka - koncert

František Nedvěd
Český zpěvák a kytarista - patří mezi nejvýznamnější osobnosti české country, folku a trampské písně. Je známý ze skupin Brontosauři a Spirituál kvintet. Později se vydal na sólovou dráhu stejně jako jeho bratr Jan Nedvěd. V současnosti hraje ve skupině se svým synem Vojtěchem Nedvědem, kytaristou a zpěvákem Petrem Kocmanem, baskytaristou Milanem Plechatým a bubeníkem Jaroslavem Petráskem.

Miro Šmajda
Charizmatický zpěvák, muzikant, textař a šoumen je známý jako jedna z nejúspěšnějších tváří Československé Superstar, a raké vítěz kategorií Album roku, Skladba roku, Objev roku prestižní ankety Žebřík. Na hudební scéně působí již šest let a se svou kapelou Terapie přináší dravou rockovou show a nával pozitivní energie, která vás zaručeně dostane do varu.

Budeme se těšit, že si tuto skvělou akci užijete společně s námi! 



Posted: 2017-05-04 15:43:41