person_outline
search

bannersokolka1

Veteránem Českým rájem 2017

Veteran car club Jičín pořádá tradiční setkání historických vozidel vyrobených do roku 1945 s vyjížďkami krásnou krajinou Českého ráje a bohatým programem.

Veteránem Českým rájem je 3 denní akce, kdy v pátek je výletní jízda zaměřená na památky v okolí Jičína, sobota je soutěžní den s dopolední výstavou vozidel na Valdštejnově náměstí v Jičíně. Trasa vede Českým rájem a je dlouhá cca 100 km. Neděle je opět výletní jízda zakončená diváckou soutěží elegance některém z významnějších míst v okolí Jičína.

Tradiční třídenní setkání spojené s výletními jízdami krajem Českého ráje. Akce je vypsána pouze pro stroje vyrobené do roku 1945 včetně. Setkání začíná páteční výletní jízdou okolím Jičína. Sraz účastníků je do 11:00. Po obědě společně odstartujeme na výletní trasu.

Sobotní program začíná na Valdštejnově náměstí v Jičíně, kam se po snídani přesuneme. Připbližně od 9:00 proběhne výstava strojů, v 10:00 pak rozprava s jezdci v Porotním sále jičínského zámku. Dopolední výstavu zpestří svým vystoupením Evegreen Dixieland Band z Nové Paky. První vozidlo odstartuje na trať tradičně v 10:30. Celková délka trasy je cca 95km Návrat vozidel do kempu v Jičíne se očekává mezi 17:00 a 18:00. Vyhlášení výsledků a zhodnocení celého dne plánujeme na 19:00. Večer přátelské posezení s živou hudbou.

Nedělní spanilá jízda a soutěž elegance startuje v 9:30 přímo z kempu Rumcajs. Po vyhlášení výsledků soutěže elegance vč. diváckého hlasování o nejhezčí automobil a motocykl. Po ukončení přibližně ve 13:00 se účastníci rozjedou ke svým domovům, případně zpět do kempu Rumcajs v Jičíně.

Stravování po celou dobu akce je individuální dle nabídky restaurace v kempu, případně na trase. Propozice budou obsahovat vytipovaná stravovací zařízení. Ubytování v kempu v chatách, případně ve vlastním stavu, nebo karavanu. V omezené míře je k dispozici ubytování v motelu - rovněž přímo v areálu kempu. V okolí, v pěší dostupnosti, je několik penzionů a hotelů pro náročnější účastníky.



Posted: 2017-05-24 08:32:12