person_outline
search

bannersokolka1

Mirakulum - výprava do země zábavy i poznání

Zemi plnou her, zábavy, stromů, zvířat a dětské fantazie najdete v Milovicích nad Labem. Jedinečný zábavně-naučný park na ploše 10 hektarů našel inspiraci v tom nejlepším ze světových parků i v nejtajnějších dětských přáních.

Mirakulum – pohádková země zábavy a poznání myslí ve své náplni na děti od nejútlejšího věku do patnácti let. Pro děti i jejich rodiče jsou připraveny jak aktivní, tak odpočinkové zóny. Kouzelný hrad s katakombami, obří pískoviště nebo hledání cest z přírodního bludiště se postarají o dokonalé rozptýlení i podnícení dětské fantazie. Pohádkové či kulturní chvilky bude možné strávit na divadle nebo při koncertě v kamenném amfiteátru. Mirakulum s radostí splní jakékoliv přání a nabídne pestrý i různorodý živý program, hlavně o víkendech.

Lanové centrum vzniklo spojením dvou částí nadzemních prolézaček. Jedná se o v Evropě unikátní lanové centrum s délkou přes 200 metrů! Atrakci doplnily dva velké tobogany, díky nimž mohou děti prosvištět z výšky bezmála 5 metrů třeba téměř až do podzemí.

  • Dominantou celého parku je dřevěný hrad, přesněji řečeno hradní komplex osmi věží plných průlezů, visutých mostků, skluzavek a rozhleden, kde děti mezi jednotlivými prvky překonávají až desetimetrové výškové rozdíly. Hradu nechybí ani opevnění a systém podzemních chodeb, které lze rovněž prozkoumat.
  • Ovšem ještě než se dostanete k hradu, patrně se „zaseknete“ u jedné ze tří obřích nafukovacích trampolín. Dost možná také uvíznete v přírodním bludišti, kde vás čeká kilometr propletených chodbiček. Kdo by se bál vzrostlých keřů, může zvolit i jednodušší variantu pro menší děti.
  • Dalším lákadlem je jedno z největších lanových center v České republice, kde svou obratnost může prověřit celá rodina.
  • Lanové stezky nechybí ani v další velkolepé atrakci, kterou je Lesní město. Tvoří jej 12 dřevěných věží (vysokých až 12 metrů), které jsou na ploše jednoho hektaru doslova zapuštěné mezi vzrostlé stromy. S nimi je propojují visuté lanové mosty, jichž je mezi věžemi stovky metrů. Tím však zábava nekončí – Lesní město je kromě stromových stezek protkáno také třemi stovkami metrů podzemních chodeb, z nichž některé fungují jako bludiště.
  • Po tomto výčtu nejspíš nikoho nepřekvapí další atrakce, kterou jsou obří dvanáctimetrové houpačky s kmitem kolem 20 metrů. Na své si tu přijdou děti i dospělí. A není třeba se bát. Navzdory extrémním rozměrům je tu bezpečnost na prvním místě.
  • Koho by snad omrzely prolézačky, může se vydat za zvířátky. Vedle několika výběhů pro lesní zvěř a voliér pro ptactvo je v areálu také kontaktní ZOO, kde si děti mohou pohrát s roztomilými kozičkami.
  • Nechybí ani naučné zahrady a stezky, kde se hravou formou dozvíte řadu zajímavostí o rostlinách, které nás obklopují. Celé čtyři hektary jsou vyhrazeny původnímu vzrostlému lesu, aby si návštěvníci mohli prohlédnout přírodu v její ryzí podobě. Ani tady nechybí různé herní prvky a relaxační místa.
  • Pokud jde o relaxaci, není problém uspořádat si v areálu zábavního parku rodinný piknik nebo soukromou oslavu. Zároveň tu není nouze o stánky s občerstvením, takže řízky v alobalu klidně můžete nechat doma.
  • Ve výčtu možností rozhodně nesmíme zapomenout na tvůrčí dílničky, které se rozkládají na pěti stovkách čtverečních metrů zastřešeného prostoru. Je jen na vás, zda si tu budete chtít jen chvíli pohrát, schovat se před nepříznivým počasím nebo jestli dáte naplno průchod své fantazii a kreativitě. Možnosti jsou takřka neomezené.
  • Samostatnou kapitolou je Vodní svět, jehož soustava kaskád, fontán, brouzdališť a vodních her nabízí v horkých letních dnech nejen osvěžení, ale doslova moře zábavy. Právě tento kout projde v letošním roce výrazným rozšířením.


Horko zchladí Vodní svět


Ve Vodním světě získalo Mirakulum výlučný, originální a vpravdě unikátní venkovní komplex se systémem potoků, potůčků, koryt. Jeho základem je vodopád, který napájí jezírko. Najdete zde padající, stříkající i tekoucí vodu. Nerovný povrch evokuje průtok vody krajinou. Děti mohou určovat a měnit směr toku vody. Jsou zde stavidla, čerpadla, mlýnky. Nepřehlédnutelné jsou nerezové prvky, které také slouží ke hře s vodou.
 
Samotná soustava jezírek, koryt, vodních cest a různých vodních atrakcí, kde všude něco proudí, kape, stříká a žbluňká - to je pro děti neomezená studnice podnětů, inspirace a možnost poznání sledovat vodu v její rozmanitosti. Proto vše, co se bude točit, regulovat nebo stříkat, bude pro děti neobyčejně přitažlivé. Ve většině případů jde o naprosté originály, prototypy.

Kromě herních atrakcí pro děti všech věkových kategorií čeká na malé i velké také kontaktní zoo s mini oslíky nebo grilování pod širým nebem. Zejména dospělí pak ocení dokonalé zázemí uvnitř areálu, jež poskytne mobilní a pevná občerstvení s možností posezení, nebudou chybět ani stojany na kola.

K dispozici je také velká trampolína, lesní (ptačí) hřiště, prodloužená naučná stezka s výběhem pro zvířata ze záchranných stanic a rozšířené zázemí pro návštěvníky. Novinkou jsou také interaktivní vzdělávací programy a prezentace jako vědecké laboratoře s mikroskopy, recyklační program a šetrný přístup k přírodě, projekt Cesta do pravěku včetně poutavé show.


Mirakulum se sousedním Tankodromem propojuje úzkokolejná trať o délce téměř dvou kilometrů, po které jezdí parní lokomotiva s restaurovanými vagony.

A na co se můžete těšit v roce 2017? Vezmeme to postupně, i když leccos bude zprovozněné v průběhu sezony…

  • nové lesní město s úchvatnými vežemi
  • nové lanové centrum v korunách stromů
  • další stovky metrů podzemních chodeb pod lesním městem
  • velkou přírodní skluzavku / tubbing
  • novou obří trampolínu
  • rozšiřujeme a zdokonalujeme Vodní svět
  • nové stánky s občerstvením
  • vysázeli jsme přes zimu 1500 nových keřů a stromů


Posted: 2017-05-10 09:04:08