person_outline
search

bannersokolka1

Den pro dětské domovy v Mirakulu

V neděli 28. května úderem desáté hodiny otevře milovický Park Mirakulum svou náruč více než pěti stům dětí z 34 dětských domovů. Již potřetí se zde uskuteční Den pro děti ze středočeských dětských domovů.

Již od začátku fungování Mirakula u nás neplatí vstupné,“ říká majitel parku Jiří Antoš a zve na třetí ročník akce, kterou Mirakulum pořádá ve spolupráci s Hankou Kynychovou a s vedením Středočeského kraje. Letos se koná pod záštitou hejtmanky Jaroslavy Jermanové Pokorné.

Hlavní program bude probíhat především v amfiteátru, kde vystoupí třeba muzikálová hvězda Natálie Grossová, Linda Finková, hlasová poradkyně z pořadu Tvoje tvář má známý hlas, či tanečník Marek Dědík, který děti naučí populární tanec cha-cha. Každý, kdo zvládne základní kroky tohoto latinsko-amerického tance, dostane jako odměnu balíček zdravé stravy. Chybět samozřejmě nebude ani Hanka Kynychová, která si s dětmi zacvičí, a těšit se můžete i na taneční vystoupení dětí z dětských domovů, která vznikla v rámci projektu Hejbejte se a zpívejte.

Pro děti z domovů, ale i pro ostatní příchozí budou k dispozici všechny atrakce parku, rozkládající se na neuvěřitelných deseti hektarech – adrenalinové lanové centrum, podzemní chodby a bludiště, prolézačky všech tvarů a obtížností, trampolíny, naučné stezky, miniZOO...

Osmá věž vyrostla uprostřed hradního nádvoří a funguje jako mohutná prolézačka spojená v několika úrovních s ostatními věžemi. Dětská vesnička je soustava barevných domečků, které jsou propojené můstky, visutými lávkami a skluzavkami. Najdete v ní i různé herní prvky a je určena především nejmenší návštěvníkům parku.

V rámci programu přiblíží svou práci i Policie ČR a v provozu bude rovněž Tankodrom Milovice, kde se děti i dospělí mohou projet obrněnými transportéry. A dobrá zpráva nakonec: I přes bohatý program bude vstupné stejné jako jakoukoli jinou sobotu či neděli.

Projekt Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou
Charitativní taneční projekt Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou pořádá již jedenáctým rokem Nadační fond Hanky Kynychové, který podporuje volnočasové aktivity dětí v dětských domovech. Fond se věnuje všem dětem bez rozdílu věku či talentu. Prostřednictvím projektu Hejbejte se a zpívejte děti dostanou do profesionálního prostředí aktivit, které je baví – tanec, zpěv či herectví. Díky Hance Kynychové a týmu lektorů (Filip Jankovič, Marek Dědík a další) si děti mohou vyzkoušet, jaké to je stát na prknech, která znamenají svět, učí se, že úspěch přijde až po tvrdé a dobře odvedené práci. Díky pohybu bojují nejen s trémou, ale hlavně s psychickým trápením, které si mnohdy nesou ze svých biologických rodin.



Posted: 2017-05-17 09:12:55