person_outline
search

bannersokolka1

Netradiční zážitky pro celou rodinu ve Valašském muzeu

Velkým redykem ožije v sobotu 20. května areál Valašské dědiny, děti se mohou těšit na zbojnický muzikál, a k 20. výročí otevření historické poštovny se uskuteční v neděli 21. května filatelistická burza.

Májovou procházku Valašskou dědinou zpestří návštěvníkům v sobotu 20. května program Velký redyk s ukázkou tradičních jarních prací a výhonem ovcí. „Návštěvníci se mohou těšit na hospodyně a hospodáře v jednotlivých vybraných objektech muzea. Při povídání se jim mohou dívat pod ruce a přesvědčit se tak, jaké práce museli naši předci ještě v nedávné minulosti dělat. Dříve se jednalo o běžné činnosti, v současné době se povětšinou již vytratily. Některé z činností si mohou i sami návštěvníci vyzkoušet,“ uvedl Jindřich Ondruš, ředitel muzea.

K vidění bude stloukání másla, odstřeďování mléka, tlačení tvarohu či pečení tzv. šrotových pagáčů. Potkáte hospodáře, jak naklepává kosu, vyplétá plot z proutí a vyrábí provazy, a také hospodyni, která bělí prádlo na louce a která vás seznámí s okolními rostlinami.
 



Posted: 2017-05-18 14:14:59