person_outline
search

Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu 2016

První adventní sobotu (26. listopadu) středočeský Mratín opět přiláká kuchařské týmy se zájmem o titul mistra ČR v přípravě bramborového salátu. Dva kilogramy této oblíbené vánoční přílohy musí nejen dobře vypadat a vonět, ale také být mistrovsky nazdobeny a chuťově vyváženy.

Na jubilejní desáté Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu se opět sjedou týmy z celé republiky.

Na dvě desítky týmů z celé České republiky plánuje změřit síly v umění vyrobit ten nejlepší bramborový salát. V tradičním mistrovství se kromě chuti hodnotí také vůně, originalita či vzhled. O přízeň poroty budou amatérští i profesionální kuchaři soupeřit 26. listopadu ve středočeském Mratíně.

Soutěžní týmy se na akci připravují několik týdnů předem: Pravidla umožňují si ingredience připravit předem, takže mohu použít babiččin recept na nakládané cibulky, které do salátu přidávám. Smíchat s majonézou a bramborami se ale musí vše až na místě.

Jednou z podmínek, které musí soutěžící dodržovat, je že recept musí obsahovat brambory a majonézu. Jinak se ale ve fantazii meze nekladou, a tak nejsou výjimkou saláty s křepelčími vejci, čokoládou či slaninou.

Součástí mistrovství jsou i ochutnávky pro veřejnost, největší zájem zpravidla bývá o vítězný recept. Ten většinou pocházel z pera farmáře Martina Pánka z Jeseníku, který se coby pětinásobný šampion letos poprvé rozhodl mistrovství nezúčastnit. Místo toho usedne přímo v porotě, která bude tradiční český vánoční pokrm hodnotit. 

Jubilejní desátý ročník ponese název Vitana majonéza cup 2016 - Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu. Součástí akce jsou i vepřové hody, loutkové divadlo a vystoupení staropražské kapely. Soutěž začíná v 10 hodin dopoledne, vyhlášení výsledků ve 13 hodin.



Posted: 2016-11-23 14:14:41