person_outline
search

bannersokolka1

Meruňkobraní Židlochovice

V polovině července se uskuteční již třetí ročník Meruňkobraní aneb Festivalu meruněk v Židlochovicích na jihu Moravy. Návštěvníci se mohou těšit na nejrůznější meruňkové dobroty a také na bohatý doprovodný program.

Ke každému „braní“ samozřejmě patří soutěž v pojídání té či oné dobroty. V Židlochovicích, které se nacházejí kousek od Brna směrem na Hustopeče, se bude soutěžit jak v pojídání meruňkových knedlíků (dospělí), tak v pojídání samotných meruněk (děti).

Dětské publikum se navíc může těšit na rozjařené vystoupení Klaun family a na tvořivé dílničky. Meruňky v nezpracované podobě, meruňkové knedlíky, džemy, mošty, dezerty, regionální vína a ochutnávka meruňkovice – z meruněk se v tomto kraji vyrábí vše!

Vybavení nejen do domácnosti bude k dostání na řemeslném jarmarku, a kdo by chtěl ulevit nohám, může se usadit v sedadle letního kina a vychutnat si divadelní představení. Staré časy přiblíží jízda koňským spřežením nebo návštěva jednoho z nejzachovalejších loveckých zámků Evropy, zámku Židlochovice.   
 



Posted: 2017-02-14 15:22:57