person_outline
search

Blues Aperitiv

Soutěžní festival Blues Aperitiv v Šumperku, který hledá nové talenty mezi českými i zahraničními bluesovými kapelami, se uskuteční už v březnu.

Finalisté 18. ročníku soutěže Blues Aperitiv jsou již známi


Na začátku února vybrala odborná porota složená s hudebních publicistů, aktivních muzikantů a festivalových promotérů sedm skupin, které se mohou naživo představit v rámci finálového koncertu Blues Aperitiv v sobotu 18. března ve velkém sále DK Šumperk.

Do 18. ročníku soutěže Blues Aperitiv se přihlásilo 46 kapel z Česka, Slovenska, Polska, Běloruska, Rakouska, Maďarska a Velké Británie.

„V první řadě jsme byli překvapeni bezprecedentním množstvím přihlášených. Potěšilo nás, že je mezi nimi řada zcela nových, a často i personálně velmi mladých kapel, které vznikly i v roce 2016. To svědčí o živosti nejen bluesové, ale obecně hudební scény. Nezáleží na tom, že mnohé z kapel jsou slyšitelně na začátku a jejich doba teprve přijde (třeba na některém z příštích ročníků tohoto festivalu). Důležité je, že vzniká nová hudba a tolik muzikantů má stále chuť věnovat se i žánrům souvisejícím s blues,“ říká dramaturg festivalu Ondřej Bezr.

„Někteří z přihlášených naproti tomu hrají sice kvalitní, někteří i virtuózní hudbu, ale stylově se míjí i s relativně širokými hranicemi, ve kterých fenomén blues náš festival pojímá,“ uzavírá Ondřej Bezr.

Ze sedmi vybraných kapel vzejdou dva vítězové, kterým pořadatelé garantují místa v hlavním programu renomovaného festivalu Blues Alive, který se letos koná v termínu od 16. do 18. listopadu. Avšak zkušenost z minulých ročníků dává naději více než pouze dvěma souborům!

„I další účinkující, kteří na přehlídce Blues Aperitiv zaujmou porotu či uspějí v diváckém hlasování, mohou dostat pozvánku k účinkování na vedlejších scénách Blues Alive či na přehlídkách v Polsku,“ doplnil ředitel festivalu Vladimír Rybička.

Finálový koncert soutěže Blues Aperitiv se uskuteční v sobotu 18. března v DK Šumperk od 19 hodin. Vstupné je 90 korun.
 

Postupující na finálový koncert Blues Aperitiv XVIII.

KING BEE /CZ/
KIERO GRANDE /SK/
BLUES JUNKERS /PL/
HOT TAMALES TRIO /PL/
BUŽMA /CZ/
DOGGYBAG  /CZ/
MISSISSIPPI MIXTAPE /SK/

Náhradníci:
LEVI /PL/
THE WEATHERMAKERS /CZ/



Posted: 2017-03-01 08:42:44