person_outline
search

bannersokolka1

Zahájení turistické sezony a Velikonoční jarmark na zámku v Linhartovech

I když na sobotu 1. dubna připadá Apríl, to, že zveme k návštěvě Velikonočního jarmarku zájemce z blízkého i širokého okolí, Aprílem určitě není.

Stal se již tradiční, první zámeckou akcí, vítající nastupující jaro a především zájemce z blízkého i širokého okolí, kteří rádi nakupují zboží vonící lidovými tradicemi a blížícími se Velikonocemi.

Letos bude své výtvory a výrobky nabízet sedmdesát prodejců nejen z Moravy a Slezska, ale i z Čech. Kdo tuší, že k mání budou keramické výrobky, předměty z pediku, skla, dřeva, velikonoční vazby, malovaná, ale i jinak zdobená vajíčka a pomlázky, šperky, dřevěné hračky i výrobky z textilu, vůbec se neplete. Ani přátelé dobrého jídla a pití nebudou návštěvy litovat. Ať již něco dobrého na zub sní a zapijí přímo na zámku v Linhartovech anebo si například voňavé jitrnice, tlačenku, klobásy a další výrobky z masa, perníčky, frgály, štramberské uši, různé druhy sýrů odvezou domů  pro své blízké.

Linhartovský zámek byla původně tvrz, která byla později přestavěna na renesanční zámek. Zámek leží mezi Krnovem a Městem Albrechtice. Prohlédnout si můžete také zámecký park včetně památného dubu z konce 13. století. Netradiční prostory zámku v Linhartových jsou také k dispozici pro zařízení svatby.



Posted: 2017-03-06 08:27:56