person_outline
search

bannersokolka1

Mezinárodní setkání sběratelů pivních suvenýrů v Praze 2017

Již 39. mezinárodní setkání sběratelů pivních suvenýrů se koná v sobotu v pražských Dejvicích (Menza Studentský dům). Mezi téměř 350 účastníky, nechybí ani ty ze Slovenska, Německa, Polska, Běloruska či Maďarska.

Již tuto sobotu 21. 1. 2017 od 8 do 12:00 ožije menza Studentský dům v pražských Dejvicích sběrateli pivních suvenýrů nejen z tuzemska, ale i ze zahraničí, zejména ze Slovenska, Polska a Německa. Měnit či prodávat se zde budou hlavně etikety a tácky, chybět však nebudou ani cedule, plechovky, půllitry, účtenky, zátky a další pivní propriety.
 
Pamatováno bude i na začínající sběratele, pro něž pořadatelé připraví různé drobnosti k rozebrání.
 
Setkání jako obvykle okoření i dobré pivo. Pivovar Starokladno bude čepovat Ležák starosty Pavla (12,8% světlý ležák) a Mohykána (13% ale), pivovar Uhříněves Aloise (11% světlý ležák), pivovar Prager Laffe extra hořkého Eddieho (svrchně kvašená čtrnáctka) a kromě toho zde návštěvníci od 9:30 budou moci zdarma ochutnat 15 litrů piva dvou domácích pivovarů:
 
Domácí pivovar z pražských Bubnů s sebou přiveze světlou jedenáctku Kvasinkáč (výrazně kvasnicový mnichovský ležák) a Rodinný pivovar z Jestřebí u Zábřeha na Moravě zkusí zaujmout něčím silnějším, a to polotmavou třináctkou Melťák (svrchně kvašené pšeničné pivo ochucené Vita-Meltou).
 
Samozřejmostí bude i pestrá nabídka piva v lahvích, o kterou se postarají nejen výše avizované pivovary, ale také plzeňský pivovar Raven a pochopitelně i samotní návštěvníci.

Základní vstupné bude 40 Kč, ženy budou platit polovinu a mládež do 26 let bude mít vstup zdarma.

Místo konání: Menza Studentský dům, roh Bechyňovy a Kolejní ulice, Praha-Dejvice.



Posted: 2017-01-16 07:49:12